top of page

PayPal aandelen kelderen na kwartaalcijfers

In het kort:

  • PayPal aandelen daalden fors, ondanks beter dan verwachte inkomsten, doordat het bedrijf tekortkwam op een marge-meting in het laatste kwartaal.

  • Het bedrijf overtrof de verwachtingen voor betalingsvolume in het tweede kwartaal.

  • PayPal blijft optimistisch en verwacht een uitbreiding van de operationele marge en een stabiele groei van de omzet voor het volledige jaar.


Na het sluiten van de beurs rapporteerde PayPal Holdings een winst en omzet die de marktverwachtingen voor het tweede kwartaal overtroffen. Het totale betalingsvolume, een cruciale maatstaf voor het bedrijf, overtrof ook de voorspellingen met $376,5 miljard ten opzichte van de verwachte $368,9 miljard. Deze positieve resultaten waren grotendeels te danken aan de groei van de digitale economie en de toenemende behoefte aan online betalingsoplossingen.


Ondanks de beter dan verwachte resultaten, kwam er een onaangename verrassing. PayPal meldde een aangepaste operationele marge van 21,4% voor het tweede kwartaal, wat lager was dan de eerder voorspelde 22%. Deze verlaging was te wijten aan de prestaties van zijn kredietportfolio. PayPal had minder inkomsten gegenereerd dan verwacht in dit segment en had daarnaast zijn verliesvoorzieningen moeten verhogen.


Deze onverwachte wending leidde tot een daling van de aandelen met 8% in de handel na sluitingstijd. Beleggers toonden duidelijk hun teleurstelling over de gemiste margeverwachting, wat onderstreept hoe belangrijk deze metriek is voor het investeringsvertrouwen.


PayPal's CEO, Dan Schulman, bleef echter optimistisch. In een verklaring zei hij: "We hebben veel vertrouwen dat ons bedrijf op de juiste weg is en we zien duidelijke tekenen dat de investeringen die we hebben gedaan hun vruchten afwerpen."


Ondanks de gemiste margeverwachting voor het tweede kwartaal, handhaaft PayPal zijn doelstellingen voor het volledige jaar. Het bedrijf verwacht nog steeds minstens 100 basispunten van operationele marge-uitbreiding voor het hele jaar. Het blijft ook anticiperen op ongeveer $4,95 in aangepaste EPS voor 2023.


Wat betreft het derde kwartaal, verwacht PayPal een aangepaste winst per aandeel van $1,22 tot $1,24, samen met een omzet van ongeveer $7,4 miljard. Dit is in lijn met de consensus van FactSet, die $1,21 in aangepaste EPS en $7,3 miljard aan omzet voorspelde.


Ondanks enkele uitdagingen in het tweede kwartaal, vooral met betrekking tot zijn kredietportfolio, lijkt PayPal op een goed spoor te zitten. De markt zal nauwlettend volgen hoe het bedrijf zijn uitdagingen aangaat en zich aanpast om zijn margedoelstellingen in de komende kwartalen te halen. Het management blijft echter optimistisch over de toekomst, wat een schrale troost voor de aandeelhouders.Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page