top of page

Meta ontslaat nog eens 10.000 mensen

Bijgewerkt op: 27 mrt.

Samenvatting

  • Mark Zuckerberg, CEO van Meta, heeft aangekondigd dat het bedrijf van plan is om nog eens 10.000 werknemers te ontslaan.

  • Eerder in november werden er al meer dan 11.000 werknemers ontslagen. Zuckerberg heeft 2023 bestempeld als het "jaar van efficiëntie" voor Meta en heeft eerder al laten weten dat het bedrijf van plan is om projecten die niet presteren of niet langer cruciaal zijn te schrappen.

  • Daarnaast wil het bedrijf ook lagen van middenmanagement verwijderen om snellere beslissingen te kunnen nemen.


Meta heeft aangekondigd dat het nog eens 10.000 werknemers zal ontslaan en herstructureringskosten zal maken variërend van $3 miljard tot $5 miljard. CEO Mark Zuckerberg heeft gewaarschuwd dat de economische instabiliteit mogelijk nog vele jaren zou kunnen aanhouden.

Als onderdeel van de herstructurering zal Meta zich de komende maanden concentreren op het afvlakken van de organisatie, het annuleren van minder belangrijke projecten en het verlagen van de aanwervingspercentages. Het bedrijf zal ook 5.000 openstaande vacatures sluiten die nog niet zijn ingevuld.

Zuckerberg noemde 2023 het "jaar van efficiëntie" voor het bedrijf, waarin het zich wil richten op het bouwen van een sterkere en meer wendbare organisatie. Het bedrijf wil ook het aantal directe rapporten per manager verhogen.

Meta heeft eerder in november al meer dan 11.000 werknemers ontslagen. De nieuwe ronde van ontslagen volgt op de eerdere ronde en zal ongeveer 10% van het huidige personeelsbestand treffen.

Omdat het bedrijf miljarden blijft investeren in de ontwikkeling van virtual reality- en augmented reality-technologieën, die nodig zijn om de metaverse te bouwen, leed de Reality Labs-divisie van Meta in 2022 een verlies van ongeveer $13,7 miljard bij een omzet van $2,16 miljard.

Naast Meta hebben ook andere grote technologiebedrijven zoals Amazon, Twilio, Dell, Zoom, eBay, Google, Microsoft en Salesforce aangekondigd dat ze banen zullen schrappen in hun bedrijfsactiviteiten.


1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page