top of page

Dit snelgroeiende bedrijf lijkt fors ondergewaardeerd

Wat doet het bedrijf?

PagSeguro is een vooraanstaand Braziliaans bedrijf dat digitale betalingsoplossingen biedt. Het is opgericht in 2006 door UOL, een van Brazilië's grootste aanbieders van digitale inhoud en diensten. Sindsdien is PagSeguro uitgegroeid tot een essentiële schakel in de verwerking van elektronische financiële transacties in een complexe en competitieve markt.


PagSeguro fungeert als een acquirer' Dit betekent dat het bedrijf handelaren helpt om betalingssystemen zoals Point of Sale (POS) terminals en online betalingsgateways te gebruiken. Deze systemen stellen handelaren vervolgens in staat om betalingen te accepteren via betaalkaarten, zowel in fysieke winkels als online. Dit klinkt misschien wat vaag, maar laten we het een en ander uitleggen aan de hand van een voorbeeld.


Stel je voor dat je een klein café runt en je wilt klanten de mogelijkheid bieden om met hun creditcard te betalen. PagSeguro zorgt ervoor dat je zo'n systeem kunt installeren. Wanneer een klant vervolgens met een creditcard betaalt voor een kop koffie, zorgt PagSeguro voor de verwerking van deze transactie. Dit houdt in dat het bedrijf ervoor zorgt dat het geld veilig van de rekening van de klant naar jouw bedrijfsrekening wordt overgemaakt, minus een klein percentage aan kosten, bekend als de Merchant Discount Rate (MDR). Deze kosten zijn de manier waarop PagSeguro inkomsten genereert en worden verdeeld onder de betrokken partijen zoals de kaartnetwerken en kaartuitgevers. Je kunt dit systeem goed vergelijken met hoe bijvoorbeeld een Visa of Mastercard opereert.


Wat PagSeguro bijzonder maakt, is de focus op kleine ondernemers en middelgrote bedrijven die vaak over het hoofd worden gezien door grotere financiële instellingen. PagSeguro biedt hen toegankelijke en betaalbare betaaloplossingen. Dit heeft het voor duizenden kleine bedrijven mogelijk gemaakt om betalingen efficiënter te accepteren en te verwerken, waardoor hun bedrijfsvoering wordt vereenvoudigd en de klanttevredenheid wordt verbeterd.


Neem bijvoorbeeld een lokale kunstenaar die schilderijen verkoopt op kunstmarkten. Voorheen kon deze kunstenaar alleen contant geld accepteren, wat de verkoopmogelijkheden beperkte. Met een mobiele POS-terminal van PagSeguro kan de kunstenaar nu gemakkelijk creditcardbetalingen accepteren, wat niet alleen de verkoop verhoogt, maar ook de veiligheid verbetert door minder contant geld bij zich te dragen.


De inzet van PagSeguro om betaaltechnologie toegankelijk te maken voor kleinere ondernemers heeft het bedrijf een stevige positie in de markt gegeven. Dit, samen met hun voortdurende investeringen in technologie en innovatie, stelt PagSeguro in staat om te blijven groeien in de snel evoluerende markt van digitale betalingen.


Kwartaalcijfers van Pagseguro

PagSeguro heeft in het eerste kwartaal van 2024 indrukwekkende financiële resultaten geboekt. Het bedrijf rapporteerde een totale omzet van 4,3 miljard real in Q1, wat een jaar-op-jaar groei van 15% vertegenwoordigt. Bovendien steeg de brutowinstmarge naar 40,6% (een stijging van 2.7% ten opzichte van vorig jaar) en nam het netto-inkomen met maar liefst 33% toe tot 522 miljoen real.

PagSeguro heeft een indrukwekkende groei laten zien in twee cruciale bedrijfssegmenten: de acquisitiesector en de fintech-sector. In de acquisitiesector, waar het bedrijf zich bezighoudt met de verwerking van financiële transacties, steeg het transactievolume aanzienlijk met 27% tot een indrukwekkende 22,4 miljard real. Deze groei wijst op een toename van de activiteit en het volume van transacties die via het platform van PagSeguro worden verwerkt, wat duidt op een groeiende acceptatie van hun betaaldiensten door winkeliers en bedrijven.


Tegelijkertijd vertoonde de fintech-sector van PagSeguro, die zich richt op financiële diensten zoals geldbeheer en -overdracht, een nog sterkere groei. Het bedrijf rapporteerde een cash-in — het totaalbedrag dat van andere financiële instellingen naar rekeningen bij PagSeguro wordt overgemaakt — van 13,2 miljard real, een stijging van 48% vergeleken met het voorgaande jaar. Deze toename is tekenend voor het groeiende vertrouwen en gebruik van PagSeguro's financiële diensten door zowel particulieren als bedrijven.


Een ander opvallend aspect van PagSeguro is de focus op groei in het aantal klanten. Deze strategie wordt duidelijk in de recente groeicijfers van hun klantenbestand. Van het eerste kwartaal van 2023 naar hetzelfde kwartaal in 2024 zag PagSeguro het totaal aantal klanten stijgen van 31,1 miljoen naar 31,4 miljoen. Dit lijkt misschien een kleine toename, maar op jaarbasis komt dit toch neer op een groei van 10%. Deze toename toont aan dat het bedrijf effectief nieuwe klanten aantrekt en behoudt.

Tot slot is innovatie is nog een interessante pijler van PagSeguro's strategie om zijn marktpositie te versterken en uit te breiden. De recente introductie van producten zoals Zakelijke Verzekeringen, Tap to Pay Online, en PagBank Partnerschappen in kwartaal 1 toont PagSeguro's inzet om te voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten en om nieuwe markten aan te boren. Deze producten bieden nieuwe inkomstenstromen en verbeteren de klantbetrokkenheid door moderne, gebruiksvriendelijke oplossingen aan te bieden.De waardering van Pagseguro

Ondanks de goede kwartaalcijfers van Q1 is Pagseguro het jaar niet goed begonnen. Op het moment van schrijven heeft Pagseguro ongeveer 8% aan beurswaarde verloren in 2024. De aantrekkelijke waardering van PagSeguro wordt vooral zichtbaar als we de prestaties van het bedrijf in het eerste kwartaal combineren met de verwachtingen voor de toekomst. In het eerste kwartaal rapporteerde het bedrijf zoals gezegd een totale omzet van 4,3 miljard real, wat een indrukwekkende groei van 15% jaar-op-jaar vertegenwoordigt. De winst steeg echter met maar liefst 33% YoY.


Voor 2024 wordt de P/E ratio geschat op 8,91, die naar verwachting zal dalen naar 6,65 in 2026. Daarnaast voorspellen analisten een sterke groei van de winst per aandeel (EPS) voor de komende jaren, met een geschatte groei van 13,90% voor 2024 die versnelt tot 30,47% in 2027. Deze groei is indicatief voor de potentie van PagSeguro om zijn marktaandeel verder uit te breiden en te profiteren van de groeiende digitale betalingssector in Brazilië en daarbuiten.

Ondanks een ietwat moeizame start van het jaar op de beurs, blijft het lange termijn perspectief van het bedrijf erg veelbelovend. De combinatie van de sterke kwartaalresultaten en optimistische toekomst verwachtingen benadrukken de aantrekkelijkheid van PagSeguro. Met een P/E-ratio van 8,91 voor 2024 en de forse groei die analisten nog verwachten, wordt het aandeel tegen een opmerkelijk lage prijs verhandeld in vergelijking met de potentiële groei van het bedrijf. Wat ons betreft worden de kwaliteit en groei van Pagseguro op het moment fors onderschat door de markt.


Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!