top of page

The Trade Desk overtreft de verwachtingen

In het kort:

  • The Trade Desk rapporteerde een omzet van $464 miljoen in het tweede kwartaal, een groei van 23%.

  • Met de lancering van Kokai focust het bedrijf op precisie en transparantie in online adverteren.

  • Ondanks positieve resultaten daalde het aandeel van The Trade Desk na de aankondiging.

The Trade Desk, een digitaal advertentiebedrijf, publiceerde vandaar haar resultaten voor het tweede kwartaal, waarbij zowel de winst als omzet de verwachtingen overtrof. Toch ging het aandeel flink onderuit na het bekendmaken van de kwartaalcijfers.


Winst per aandeel: $0.28 versus een verwachte $0.26 per aandeel.

Omzet: $464 miljoen versus een verwachte $455 miljoen.


Het unieke aan Trade Desk is hun geautomatiseerde platform dat adverteerders in staat stelt online en mobiele advertenties in realtime te kopen. "Met de introductie van Kokai maken we waarde (zoals conversies) zichtbaar en plaatsen we alle data die we hebben naast elke beslissing," vertelde Jeff Green, mede-oprichter en CEO van Trade Desk.


Een opvallend detail uit de resultaten was de sterke retention rate van het bedrijf. Het is nu al negen jaar op rij dat meer dan 95% van de klanten bij The Trade Desk blijft. Dit bewijst de waarde die The Trade Desk jaar in, jaar uit levert aan haar klanten.


Een van de meest besproken onderwerpen in de advertentiemarkt is de afschaffing van de zogenaamde third-party cookies. Als alternatief ontwikkelt The Trade Desk het Unified ID 2.0 (UID2) systeem, een identiteitssysteem dat zowel de waarde van relevante advertenties behoudt als de controle en privacy van gebruikers voorop stelt. Deze inspanningen hebben geleid tot lucratieve samenwerkingen met grote namen zoals Warner Bros en Walmart.


Voor het derde kwartaal verwacht The Trade Desk een omzet van ten minste $485 miljoen en een aangepaste EBITDA van ongeveer $185 miljoen. Gezien de voortdurende innovaties en de sterke positie van het bedrijf op de markt, blijft het interessant om te zien hoe het zich verder zal ontwikkelen in de dynamische wereld van digitale advertenties.


Na de forse daling van de aandelen blijft CEO Green optimistisch: "Dankzij deze innovaties ben ik er zeker van dat we marktaandeel zullen blijven winnen, vooral in belangrijke groeimarkten zoals CTV."


Met de voortdurende innovaties zoals Kokai en UID2, blijft The Trade Desk zich positioneren als een voorloper in de digitale advertentie-industrie. Hoewel de markt op korte termijn misschien wat wankel reageert, wijzen veel factoren erop dat dit bedrijf op de lange termijn goed gepositioneerd is voor succes. The Trade Desk heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan en is klaar voor de volgende ronde in het spel van digitale innovatie.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl
1 opmerking