top of page

Dit staat beleggers te wachten deze week

Deze week is er geen macrogeneuzel en de Fed houdt zich stil tot de volgende vergadering in mei. Maar de aandacht van de beleggers zal vooral uitgaan naar de kwartaalcijfers van meer dan een derde van de bedrijven in de S&P 500, waaronder techreuzen als Microsoft, Alphabet, Meta en Amazon. Een hele drukke week dus!


Tech aandelen hebben dit jaar een sterke stijging laten zien dus de verwachtingen zijn erg hoog. Sommige analisten vrezen echter dat de vooruitzichten voor de rest van het jaar minder rooskleurig zijn, omdat de hoge waarderingen al in de koersen zijn verdisconteerd en er ruimte is voor teleurstelling, vooral wat betreft de outlook... er wordt nog altijd een recessie verwacht in de VS, 65% kans om precies te zijn.


Beleggers kunnen dus na de kwartaalcifjers erg pessimistisch worden als deze niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Historisch gezien wijzen negatieve outlooks in een bearmarket tot grote dalingen in de aandelen koersen op de korte termijn. Tot nu toe is de S&P 500-winst per aandeel voor dit kwartaal 4,7% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is van alle bedrijven die al cijfers hebben gerapporteerd. Toch hebben 90% boven verwachting gepresteerd.


Maar de recessie spook blijft hangen. Zelfs analisten die geen recessie verwachten, zijn niet optimistisch over het onmiddellijke vooruitzicht voor de beurs. De oude beurswijsheid "sell in May and go away" kan dit jaar nog best uitkomen!


Hieronder de meest interessante kwartaalcijfers.

Dag

Kwartaalcijfers

Maandag

Coca-Cola, Whirlpool, First Republic, Packaging Corp. of America, AGNC

Dinsdag

Alphabet, Microsoft, Visa, Paccar, PepsiCo, Biogen, General Electric, Northern Trust, General Motors, 3M, McDonalds, Boston Properties, Spotify

Woensdag

Roku, Meta Platforms, ServiceNow, Ebay, Wastemanagement, Hilton Hotels, Boeing, Ebay, KLA-Tencor, Pioneer Natural, Teladoc, Quantumscape

Donderdag

Cloudflare, Pintrest, Amazon, Intel, Amgen, Eli Lilly, Merck, Bristol-Byers Squibb, AbbVie, Hershey, Caterpillar, Honeywell, Mastercard, Alteryx, Snapchat, Activision

Vrijdag

Chevron, ExxonMobil, Colgate-Palmolive


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!
Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..