DeGiro Custody Account

vs

DeGiro Basic Account

Als ik een euro kreeg voor elke keer dat deze vraag door een beginner is gesteld dan had ik nu al met pensioen kunnen gaan! Het is overigens geen gekke vraag en juist heel goed dat je hierbij stil staat.

Bij een normale account houdt DeGiro je aandelen in een bewaarbedrijf en leent DeGiro je aandelen soms uit. Als iemand short gaat kan dat met één of meerdere van jouw aandelen zijn. Als DeGiro failliet gaat dan kun je dus je aandelen kwijt zijn.

Bij een Custody account worden je aandelen dus niet uitgeleend en zijn ze ten alle tijden van jouw in een bewaar bedrijf. Als DeGiro failliet gaat dan blijven ze dus van jou. Voor die service betaal je een hogere fee.

 

 

Zie hieronder een opsomming van DeGiro zelf.

© 2020 by De Belegger.

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Ik geef geen financieel advies en alles op deze site, Youtube, Discord en andere platforms zijn expertise vrij. Voor advies kun je het beste een adviseur inschakelen, klik hier om een gecertificeerd professional te zoeken. Alles wat ik vertel en deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en dus geen koopadvies. Mijn video's en content zijn voor vermaak en ik doe dit puur als hobby.