Rens Boukema

apr 8

Analist verwacht 98% koersstijging van deze betalingsprovider, ondanks slechte resultaten

In het kort:

  • Morgan Stanley ziet W.A.G. Payment Solutions als een aandeel met een opwaarts potentieel van 98,5%.

  • W.A.G. Payment Solutions rapporteerde een jaaromzet van €2,09 miljard in 2023, een daling van 12% ten opzichte van het vorige jaar, en een nettoverlies van €45,1 miljoen.

  • De omzet viel 7,2% lager uit dan de analistenverwachtingen, maar de vooruitzichten voor de komende drie jaar wijzen op een gemiddelde jaarlijkse groei van 9%.

In een recente analyse heeft Morgan Stanley W.A.G. Payment Solutions, ook wel Eurowag genoemd, neergezet als een volgens de bank interessant gewaardeerd bedrijf. W.A.G. is een bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in de betalingsoplossingen voor de Europese vrachtwagensector.

Morgan Stanley is van mening dat dit aandeel, met zijn indrukwekkende opwaartse potentieel van bijna 100%, een van de aantrekkelijkste beleggingsmogelijkheden van het moment is, maar waarom?

Waarom W.A.G.?

De laatste tijd is Eurowag geconfronteerd met diverse financiële uitdagingen, waaronder stijgende lonen, technologiekosten, waardeverminderingen en een daling van de omzet, wat heeft geleid tot een voorbelast verlies in het laatste boekjaar. Bovendien heeft het bedrijf, ondanks een aanzienlijke hefboomwerking, te maken gekregen met een gevaarlijke toename van geleend geld.

De aandelenkoers van W.A.G. (WAG!) de afgelopen 2 jaar:

Lees ook: De 10 grootste investeringsmissers van Cathie Wood dit jaar

Eurowag heeft kortgeleden ook duidelijk gemaakt dat het op dit moment geen dividend uitkeert. In plaats daarvan geeft het bedrijf prioriteit aan investeringen in groei.

Dit besluit is weliswaar begrijpelijk gezien de huidige financiële positie, maar voor aandeelhouders die sinds de beursgang nog geen rendement hebben gezien, kan dit frustrerend zijn. De verwachting is dat er vóór 2026 geen dividendbetalingen zullen plaatsvinden.

Analisten blijven ondanks dit alles echter optimistisch over de toekomst van Eurowag, met consensusvoorspellingen die een stijging van de winst per aandeel (EPS) tot 3,91 pence tegen het einde van dit jaar en tot 5,68 pence tegen het einde van 2025 suggereren. Als deze voorspellingen uitkomen, zou de huidige tegenslag slechts een tijdelijke dip kunnen zijn.

Risico's en kansen

Het grootste vraagstuk blijft echter de extreem dunne en daarmee zorgwekkende marges van Eurowag, zelfs in tijden zonder verlies. Kleine tegenslagen kunnen het bedrijf gemakkelijk in de rode cijfers duwen, een zorgwekkend vooruitzicht gezien het gebrek aan een solide financiële buffer.

De huidige waardering van het aandeel, met een waardering van 11 keer de winst per aandeel voor 2024 en acht keer voor 2025, lijkt echter veel van deze risico's al in de prijs te hebben verwerkt.

Dit heeft Morgan Stanley echter doen besluiten een positieve overgewicht beoordeling toe te kennen aan het aandeel, met een prijsdoelstelling die een aanzienlijke premie vertegenwoordigt ten opzichte van de huidige marktprijs.

De financiële realiteit van W.A.G.

De optimistische kijk van Morgan Stanley contrasteert scherp met de recente financiële prestaties van W.A.G. Payment Solutions. Het bedrijf sloot het jaar 2023 af met een omzet van €2,09 miljard, wat een teruggang van 12% betekent in vergelijking met het voorgaande jaar. Nog verontrustender was de omslag van een winst van €16,6 miljoen in 2022 naar een fors nettoverlies van €45,1 miljoen.

Deze resultaten vielen niet alleen tegen in vergelijking met de prestaties van het voorgaande jaar, maar ze lagen ook 7,2% lager dan wat analisten hadden voorzien. Een dergelijke afwijking van de verwachtingen zoals we die hier zien zet de schijnwerpers op de uitdagingen waarmee het bedrijf te maken heeft, en werpt tevens de vraag op hoe het in staat zal zijn om zich te herstellen in deze concurrerende markt.

Gemakkelijk aandelen kopen en verkopen? Dat kan bij DeGiro #AD

Vooruitkijkend

Toch is het niet allemaal somberheid wat de klok slaat als het aan analisten ligt. Deze analisten, waaronder die bij Morgan Stanley, voorzien namelijk een gezonde toekomst met een gemiddelde jaarlijkse groei van 9% in de komende drie jaar voor W.A.G. Payment Solutions. Dit staat in schril contrast met de verwachte daling van 11% voor de gehele gediversifieerde financiële industrie in het Verenigd Koninkrijk, en suggereert een aanzienlijk herstelpotentieel.

De financiële prestaties van W.A.G. Payment Solutions in het fiscale jaar 2023 hebben de markt ongetwijfeld verrast. Met de steun van Morgan Stanley en de vooruitzichten op herstel en groei proberen analisten dit aandeel weer een nieuw leven in te blazen. Zelf zie ik echter op dit moment geen gezond bedrijf, tenzij het komende kwartalen het roer om weet te gooien, tegen het markt sentiment in.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl