Rens Boukema

apr 6

De top 5 AI aandelen voor het tweede kwartaal volgens analisten

In het kort:

  • Analisten wijzen op Microsoft, Amazon, Pinterest, Alphabet en Nvidia als top tech aandelen in het tweede kwartaal.

  • Microsoft wordt geprezen voor zijn partnership met OpenAI, met een verhoogd koersdoel naar $550, terwijl Alphabet's aandeel als aantrekkelijk gewaardeerd wordt gezien.

  • Pinterest wordt benadrukt voor zijn 'T-sized' advertentie-markt kans en samenwerking met Amazon, tot slot ontbreekt ook Nvidia niet aan de lijst.

Terwijl de beleggings wereld zich verder en verder verdiept in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI), springen enkele techgiganten eruit met ongekende groeipotentieel. In dit dynamische klimaat hebben analisten hun mening gegeven over vijf toonaangevende technologie aandelen die klaar staan om de vruchten te plukken van de AI-boom.

Microsoft: de voorhoede van AI-innovatie

Microsoft, met zijn strategische partnership met OpenAI, staat centraal in deze technologische revolutie. Analisten van Jefferies hebben hun vertrouwen in het bedrijf uitgesproken door hun koersdoel op te schroeven naar $550.

Dit optimisme is voornamelijk gebaseerd op de verwachting dat Microsoft's AI-producten en zijn cloud computing divisie, Azure, aanzienlijk zullen bijdragen aan de groei van het bedrijf.

Lees ook: Beste vastgoedfondsen in 2024

Alphabet: ondergewaardeerd en veelbelovend

Ondanks dat Alphabet achterblijft bij sommige van zijn technologische tegenhangers, ziet Bank of America hier een kans. De verwachting is dat de integratie van AI in zoek diensten niet alleen het gebruik zal stimuleren, maar ook de inkomsten vanuit advertenties hiermee zal verhogen. Met een aandelen stijging van 9,2% dit jaar en een "redelijke" waardering ten opzichte van de rest van de markt, lijkt Alphabet nog steeds interessant volgens Bank of America.

Pinterest: de reusachtige reclamemarkt ontgrendelen

Pinterest wordt door Evercore ISI gezien als een platform met een enorm potentieel in de advertentiemarkt, dankzij zijn unieke positie om adverteerders te bereiken met een schaal en koop-intentie van gebruikers die zelden gezien wordt.

De huidige samenwerking met Amazon kan alleen maar bijdragen aan dit potentieel, ondanks een daling van meer dan 7% in 2024. De stabilisatie en mogelijke verbetering van de advertentie-uitgaven is een goed teken voor de aandelen van Pinterest volgens Evercore.

Gemakkelijk aandelen kopen en verkopen? Kijk dan eens bij DeGiro #AD

Amazon en Nvidia

Amazon blijft een favoriet, met Wells Fargo die zijn Overweight-rating herhaalt en het op de lijst van interessante investeringen voor Q2'24 plaatst. Nvidia mag uiteraard ook niet ontbreken, gezien het bedrijf het AI-landschap blijft domineren met hun sterke en uitgebreide hardware- en software-aanbod, ondanks de zorgen over verkopen in China.

Nvidia's benadering van AI is opmerkelijk om zijn brede aard, waarbij het bedrijf niet alleen krachtige grafische verwerkingseenheden (GPU's) biedt, maar ook gegevensverwerkings-units (DPU's) en centrale verwerkingseenheden (CPU's). Deze geïntegreerde benadering stelt Nvidia in staat om aan de uiteenlopende en groeiende behoeften van de AI-industrie te voldoen. Van datacenters tot autonome voertuigen en verder, Nvidia's technologie ligt aan de basis van talrijke AI-toepassingen die we snel zullen gaan zien opkomen, waardoor het bedrijf een onmisbare rol speelt in de voortdurende evolutie van de hele AI-markt.

Terwijl het landschap van kunstmatige intelligentie zich blijft ontvouwen, bieden deze technologie aandelen een aantrekkelijk potentieel voor beleggers die op zoek zijn naar sterke spelers binnen deze sector. Met hun vingers aan de pols van innovatie, positioneren deze bedrijven zich om te profiteren van de AI-golf, die waarschijnlijk nog lang niet voorbij is.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl