top of page

Rabi's updates

Openbaar·13909 Beleggers

Kreeg zojuist deze vraag!


Zowel de Co-Ceo Brett Taylor (CEO van Quip) als Mark Nelson, CEO van Tableau en Stewart Butterfield van Slack vertrekken binnenkort bij Salesforce.


Dit zijn zware jongens en ondernemers die hele waardevollve bedrijven hebben opgebouwd. Benioff van Salesforce nam al deze bedrijven over, goed voor 50 Miljard aan acquisities.


Over het algemeen zie je dat binnen 1/2 jaar management van de overgenomen bedrijven vertrekt. Vaak is dit verwacht bij de acquisitie & helpen ze iemand anders klaarstomen om het over te nemen.


Beleggers zijn hier vaak niet blij mee omdat het onzekerheid mee brengt en ook veel talent weg jaagt. CEOs inspireren vaak mensen die bij een bedrijf komen werken en wanneer ze vertrekken dan vertrekt vaak ook een gedeelte van het talent mee. Daarnaast kennen ze de producten en de markt erg goed en je raakt dus ervaren en bekwame mensen kwijt.


Echter is het vaak beter als een founder vertrekt na een overname. Zoals Benioff zegt: You cant cage a wild tiger. Ondernemers zullen uiteindelijk gaan ondernemen en zijn niet de beste mensen om op te stellen als je wilt dat producten goed worden geïntegreerd met elkaar om het moederbedrijf Salesforce verder te brengen.


Deze ondernemers gaan terug naar hun "entrepreneurial roots".


Ik zie dit dus niet echt als een issue maar juist een enorme Koopkans.J
Bart
mart
pimg93

Over

Ik deel hier updates over ontwikkelingen rondom de beurs!
bottom of page