Rabi Safi

apr 3

12 Aandelen die groeien tegen een redelijke prijs

In het kort:

  • Sterke start in 2024, maar de tweede kwartaal begint hobbelig

  • Technologiesector, drijvende kracht sinds oktober 2023, ziet daling van 1,2% in april

  • Divers scala aan sectoren biedt GARP-kansen volgens CNBC Pro

Terwijl de beurzen een sterke start hebben gemaakt in 2024, met de S&P 500 die een sprong maakte van 10,2%, en de Nasdaq die 9,1% omhoog ging in het eerste kwartaal, is de start van het tweede kwartaal minder voorspoedig. De belangrijkste indices zijn allemaal gedaald in de eerste twee dagen van april, met uitzondering van de energiesector die positief blijft voor de maand vanwege de hogere olie prijzen. Dit is een teken dat beleggers wellicht voorzichtiger worden.

Ondanks de hoog opgelopen waarderingen, hebben we een screening uit gevoerd en bedrijven geïdentificeerd die 'groei tegen een redelijke prijs' (GARP) bieden. Dit beleggingsmethodologie richt zich op aandelen met zowel sterke groeivooruitzichten als aantrekkelijke waarderingen, en combineert offensieve en defensieve eigenschappen in een portefeuille. Vaak wat saaiere aandelen die de meeste beleggers negeren omdat het geen sexy industrie of product is. De criteria voor de screening waren onder andere een winst per aandeel (EPS) groei van meer dan 10%, een omzetgroei van meer dan 10% en een lagere P/E dan de markt voor de komende 12 maanden.

Uit de screening kwamen verschillende namen naar voren uit diverse sectoren. Onder deze zijn enkele opvallende bedrijven in de consumentensector, zoals Royal Caribbean en Las Vegas Sands, die beide hun winst dit boekjaar met meer dan 40% kunnen zien groeien.

Royal Caribbean handelt momenteel tegen een prijs-winstverhouding (P/E) vooruit van 13,2, terwijl Las Vegas Sands een vooruitkijkende P/E heeft van 18,4. Yum Brands, het moederbedrijf van Taco Bell, staat ook op de lijst, met een verwachte EPS-groei van 12% in 2024, hoewel het achterblijft bij de S&P 500 met een stijging van 6,8% ten opzichte van de 8,8% van de bredere markt.

Op het gebied van gezondheidszorg bieden Cigna Group en Cardinal Health ook GARP-kansen. Cigna handelt tegen een vooruitkijkende P/E-ratio van 12,2, met een verwachte winstsprong van 13,3% en heeft al een rally van bijna 21% gehad tot nu toe dit jaar. Cardinal Health zou een winststijging van 26% kunnen zien, en handelt tegen een iets hogere vooruitkijkende P/E-ratio dan Cigna, namelijk 14,3, met aandelen die in 2024 met 9,9% zijn gestegen.

Deze bedrijven benadrukken dat er altijd aantrekkelijke aandelen zijn voor beleggers om te investeren in groei tegen een redelijke prijs, zelfs als de markten een meer volatiele fase ingaan en de waarderingen hoog zijn opgelopen. Het identificeren van deze kansen vereist een zorgvuldige analyse van groeivooruitzichten en waarderingen, iets wat de GARP-methodologie beoogt te bieden. Zorg dus dat je goed je huiswerk doet, nu je op de hoogte bent van deze bedrijven voordat je een koop beslissing neemt.